Milánóban egy 35 éves migráns többször is megfenyegetett egy kávézóst, hogy adjon neki ingyen enni és inni. Amikor a hadsereg katonái közbeléptek, a férfi rájuk támadt, hogy elkerülje a letartóztatást.
Miért is fizetni az ételért és az italért, ha nyugodtan a másik személy fenyegetésével meg lehet azt kapni? Valószínűleg ez járhatott a 35 éves marokkói migráns fejében, akit Legnánóban, Milánó járásban tartóztattak le.

A vád zsarolás és hivatalos személy elleni erőszak. Egy kávézós sorozatos fenyegetés után hívta fel Legnánóban a 112-es számot azzal, hogy a helyzet kezd veszélyessé válni. Valójában a marokkói migráns legalább már jó tízszer jelent meg nála a kávézóban, és azt követelte, hogy fizetés nélkül adjon neki enni és inni. A követelését sértésekkel és halásos fenyegetésekkel fűszerezte.

A szavak azonban tettlegességig fajultak a hadsereg katonáinak a megérkezésekor. A katonák elmondták, hogy amikor a helyszínen beavatkoztak, a marokkói férfi aki, korábban már drog miatt kapott idézést, ököllel és rúgásokkal támadt rájuk, de végül sikerült őt megbilincselniük.

A terrorveszély miatt már Olaszországban is 7000 katona segíti a rendőrség munkáját a rend fenntartásában a Biztonságos utak, utcák művelet keretében.