Helyi idő szerint vasárnap hajnalban lelőttek egy magyar férfit a Fülöp-szigeteki Pavia településen – írja az Index.hu az ABS-CBN hírportál információira hivatkozva. A 37 éves Melczer Dánielt azért lőtte le a szomszédja, mert rá mert szólni a petárdázás miatt.
Az Index.hu arról ír, Melczer Dániel helyi idő szerint fél egy körül jelezte a lakópark biztonsági őrének, hogy zavarja a szomszéd petárdázása. Az őr egyszer ki is szállt figyelmeztetni a zajos szomszédot, később azonban egy sikoltást hallott, és amikor visszatért, egy 45-ös kaliberű pisztollyal a kezében talált rá a feltételezett gyilkosra. Bár a pisztolyt elkobozta, a magyar áldozat holtteste csak később került elő, amikor a férfi szintén magyar származású menyasszonya észrevette, hogy párja nem fekszik mellette az ágyban. Ekkor talált rá a holttestre. A kiérkező rendőröknek a szomszéd beismerte, hogy lelőtte a magyar férfit, aki előtte állítása szerint úgy kijött a sodrából a petárdázás miatt, hogy megrugdosta őt – írja a portál.

A rendőrség a gyilkosság mellett azt is vizsgálja, a biztonsági őr miért nem szólt rögtön, amikor elkobozta a pisztolyt.