p>Savage Mitchell Quy még 1998-ban megölte, lefejezte és feldarabolta feleségét Liverpoolban, majd közel két évig sikeresen játszotta el hitelesen a gyászoló férjet, ám egy interjúban lebuktatta magát, végül 17 év börtönre ítélték – számol be a történetről a Mirror. A férfi különös kegyetlenséggel végzett két gyermeke édesanyjával, Linsey Wilsonnal, majd testvére segítségével feldarabolta áldozatát, és Liverpool különböző részein elrejtette a testrészeket.
Quy vérfagyasztó tettét több, mint másfél évig sikeresen titkolta, sőt, mindenki sajnálta a gyászoló apát, aki azonban egy interjúban elárulta magát. Egy tévéműsor anno elvileg azzal a céllal készült, hogy elmesélje a férfival történt szörnyűséget, ám az újságíró rutinnak minősülő kérdésére a férfi meglepő választ adott.

„Maga ölte meg Linsey-t?” – tette fel a kérdést a szerkesztő, aki nyilván nemleges választ várt, ehelyett Quy a következőképpen reagált:

„Nem fogok erre a kérdésre válaszolni. Nem válaszolok, mert nem kell” – mondta a férfi, majd hozzátette, hogy „ez a kérdés hülyeség”.

Az újságíró meglepetten ismételte meg a kérdést, jelezve, hogy a történetben ennél relevánsabb kérdést feltenni nem lehet, Quy pedig ezen a ponton elárulta magát.

„Várjon, és ki fog derülni” – jött a lebuktató válasz, amelyet egy ártatlan ember soha nem mondana, és ez persze a hatóságoknak is feltűnt.

A lebukás pillanatai:

A férfi, miután saját magát gyanúba keverte, 2000-ben állt bíróság elé, 17 évre ítélték, testvére négyéves börtönbüntetést kapott a feldarabolt hulla elrejtésében nyújtott segítségéért. Az angol társadalmat felháborító egykori eset azért került ismét napirendre, mert a férfi idén szabadul, a történetről pedig dokumentumfilmet készítettek, amely már a lepleződött igazságot helyezi a középpontba.