A görögországi orosz nagykövetség megerősítette, hogy meggyilkolták az orosz konzult Athénban. A liberális sajtó nem ítéli el a diplomaták ellen elkövetett merényleteket.
A görög sajtó a nap folyamán számolt be arról, hogy meggyilkolták Andrej Malanint (55); a Protothema hírportál információi szerint az orosz diplomatát otthonában holtan találták. Reggel már nem érkezett be a követségre, és nem válaszolt a telefonhívásokra, emiatt kollégái rendőri támogatással kiérkeztek a lakhelyére, ahol a belülről kulccsal bezárt ajtót kinyitották és behatoltak az épületbe, majd a holttestet megtalálták. A rendőrök azt nyilatkozták a helyszínre kiérkező újságíróknak, hogy a konzul természetes halált halt. Az ügy kivizsgálása folyamatban van.

December 19-én Oroszország törökországi nagykövete, Andrej Karlov gyilkosság áldozatává vált Ankarában. Az orosz külügyminisztérium terrortámadássá nyilvánította a történteket. A merénylet után egy ukrán képviselő hősnek nevezte a terroristát, a nyugati liberális sajtó pedig indirekt módon támogatásáról biztosította azokat, akik orosz diplomatákat gyilkolnak meg: Karlov halálát követően a liberális sajtóorgánumok nem ítélték el a terrortámadást – ehelyett Oroszország által okozott vélt sérelmeket soroltak, ezzel indirekt módon jogos tettként bemutatva egy diplomata meggyilkolását.

Forrás