Merkel keményen bírálta Trump döntését, miszerint határozatlan időre felfüggesztette szíriai menekültek befogadását, és 120 napra felfüggesztette egyes muszlim országokból érkező menekültek beutazását az Egyesült Államokba.
"A terrorizmus nem magyarázat!" – fakadt ki a német kancellár. Trump korábban ugyanis arra hivatkozott, hogy a muszlim terroristák veszélyt jelentenek Amerikára. Egyedül Merkel nem látja még ezt be, hogy mekkora a veszély Európában is, hála a nyitott kapuk politikájának…

"Nem lehet általánosítani. Nem mondhatjuk ki valakiről, hogy terrorista, csak mert bizonyos háttérrel rendelkezik, vagy mert muzulmán vallású" – védte Merkel saját magát, és a migránsait.

A szombati telefonbeszélgetés során azt is kifejtette Merkel, hogy a genfi egyezmény előírja a háborús menekültek megsegítését. (Kellemetlen is, amikor a fától nem látja valaki az erdőt…)

Az újonnan megválasztott elnök rendelete alapján az ideiglenes beutazási tilalom hét muszlim országra érvényes: Szíriára, Iránra, Irakra, Szudánra, Líbiára, Szomáliára és Jemenre.

Merkel elmondta, hogy harcolni fog ezekért a menekültekért, és akár szembemegy Donald Trumppal is.

Forrás: express.co.uk