Nagy félelem volt ma Nápoly történelmi központjában, egy 10 éves kislány is megsérült egy lövöldözésben. Az eset fényes nappal dél körül történt. 
A tettesek motorbiciklin érkeztek a belvárosba. Egyikőjük kezében fegyver volt, és rálőtt egy bőrdíszműves üzlet nem európai tulajdonosára. A kislány a lábán sérült meg egy lövedéktől, édesanyja vitte be a közeli körházba, ahol az ambulancián kioperálták a lábából a golyót. Állapota szerencsére nem veszélyes.

Három szenegáliai migráns is – talán utcai árusok – belekeveredett a lövöldözésbe. Egyikőjük súlyosabban megsérült, de nincsen életveszélyben. A másik kettőt csupán repeszek találták el. Az elkövetők után még nyomoz a rendőrség. Talán a környék bevándorló közösségében volt valami feszültség.

Milyen jó, hogy elmenekültek a hazájukból a háborúk és a lövöldözés elől… Vagy ők folytatják itt, éppen ott, ahol otthon abbahagyták, vagy talán az olasz maffiával gyűjt meg a bajuk. Valahol mindkettő egyaránt “háború”, amibe aztán ártatlan civileket is belekevernek, most már itt Európában is.