A hétfőn történt incidens során a lány mobiltelefonját lopták el a bevándorlók. A rablás során senki sem sebesült meg, ez azonban a szerencsének is köszönhető, mivel kiderült, hogy az egyik elkövetőnél kés is volt.
Mészáros Anett éppen barátját várta az egyik szabadkai egészségház előtt, miközben mobilozott. Ekkor két migráns támadt rá, akik kitépték kezéből a telefont és elfutottak a közelben található vasútállomás felé. A megriadt lányt a környéken dolgozó taxisok is hallották, akik a lánnyal közösen a migránsok után eredtek. Rövidebb üldözés után végül sikerült utolérniük.

Ekkor azonban megtorpantak, mivel a támadóknál fegyver is volt. Branimir Emreković, taxisofőr: “Láttam, hogy a lány itt áll az egészségház előtt és láttam, hogy két migráns arra megy. Egy fiatal és egy idősebb. A fiatal kikapta a telefont a kezéből, és elkezdett szaladni a lány pedig utánuk.

Én is utánuk mentem és az egyik kollégám is. A fiatalabbik elszökött, de a rendőrök megtalálták. Az idősebbet megpróbáltuk leállítani, de elővett egy kést. Ekkor mi meghátráltunk és elengedtük, hogy elmenjen, de őt is megfogták a rendőrök.”

A megtámadott lány először fel sem fogta, hogy mi történt vele. Lélekjelenlétének volt köszönhető, hogy a pánik helyett azonnal a migránsok után iramodott. Mészáros Anett: “Itt álltam az egészségház előtt és két migráns elvette a telefonom, majd elkezdtek futni. Én utánuk futottam egészen a vasútállomásra. A taxisofőrök ezt látták és a segítségemre siettek.”

A rablásról a taxisok azonnal értesítették rendőrséget. A hatóság emberei gyorsan a helyszínre érkeztek és előállították az elkövetőket. A megtámadott lány pedig egy hivatalos rendőrségi igazolással együtt visszakapta az ellopott mobiltelefont.

Szabadkán egyébként nem ez volt az első migránsok által elkövetett támadás. Tavaly egy lányt próbáltak megerőszakolni, egy fiatalkorú fiúnak pedig vágási sérülést okoztak. A helyiek azt mondják, hogy a városban nem elég jó a közbiztonság.