Az egyik legnépszerűbb találkozóhely volt még nemrég Göteborg legnagyobb bevásárlóközpontja, a Nordstan – most azonban a félelem az úr a plázában, mióta a fiatal migránsbandák kisajátították a hatalmas épületet.
A vásárlók száma jelentősen megcsappant, a női pedig rettegve járnak be dolgozni, hiszen bármikor felbukkanhat néhány migráns, aki jobb esetben csak sértegeti őket, de gyakori a szexuális zaklatás és a nemi erőszak is. Ráadásul alkalmazottként nincs hova menekülniük, el kell viselniük az állandó zaklatást. A vásárló nőket pedig sokszor követik, és már senki nem érezheti magát biztonságban itt – írja az Express.

A rendőrök állandóan járőröznek a plázában – de hiába. A migránsok már nyíltan itt bonyolítják le a drogbizniszeiket, az üzletvezetőket pedig arra kényszerítik, hogy legkésőbb este 8-kor zárják be a boltokat.

A plázában dolgozó 24 éves Emma azt mesélte, hogy őt többször is felkeresték a migránsok: azt mondták, hogy vonzó, és megkérdezték, mikor végez – majd azt részletezték, mit tennének a nővel. Emma azonban nem jelentette az esetet a rendőrségen: mint mondta, nem menne vele semmire, a rendőrök sem tudnak mit tenni. Az állandó rettegés miatt már azon gondolkodik, hogy inkább felmond.

A férfiak sincsenek sokkal jobb helyzetben, ők a szexuális támadások helyett kifosztások és verekedések áldozatául esnek. Egy fiatalnak például egy törött üveget szorítottak a torkához azért, hogy átadja a telefonját és a pénztárcáját, egy tinédzsert meg is szúrtak, másokat pedig halálosan megfenyegettek, mikor meg akarták akadályozni, hogy egy banda kiraboljon egy üzletet.

A göteborgi rendőrség már többször is kérte a kormányt, hogy szigorítson migrációs politikáján. A végtelenül liberális hozzáállás miatt ugyanis majdhogynem akkor sem tudják büntetni a migránsokat, mikor egyértelműen bűnt követnek el.

(kép illusztráció)

Forrás: faktor.hu