A legfrissebb hírek szerint öten meghaltak és nyolcan megsebesültek a floridai Fort Lauderdale nemzetközi repülőterén történt pénteki lövöldözésben. A fegyveres elkövetőt őrizetbe vették. A helyszínen egy magyar édesanya kisfiával élte át a tragédiát, Pintér Nikolett a PestiSrácok.hu-nak azt mondta, hogy az emberek pánikszerűen menekültek, minden poggyászukat hátra hagyva. 
Nikolett azt mesélte, hogy a pánik akkor tört ki, amikor azt látták, valaki átszaladt a biztonságiakon.
Mi is felpattantunk, rohantunk, volt, aki mezítláb, míg mások mindenüket ott hagyva. Én is csak a táskámat kaptam fel, futottunk a tömeggel, aztán inkább a földre vetettük magunkat, mindenhonnan csak a kiabálás hallatszott, meg a jajveszékelés. Borzasztó látvány volt. 
Niki kisfia, a hétéves Ricsike egyfolytában csak sírt és azt ismételgette, hogy “nem akarok meghalni”. A borzalmak után a biztonságiak vigasztalták a gyereket, majd közel öt órán keresztül a leszállópályán ültek és várták, hogy elkapják a gyilkost. Mintegy 10 óra reptéri várakozás után a hajókikötőbe vitték az utasokat, amíg a reptér újra indítja a járatokat.
Szemtanúk szerint a lövöldözést egy, a húszas éveiben járó fiatal férfi követte el. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a lövöldözőt őrizetbe vették.  A CNN hírtelevízió úgy értesült, a tettes Alaszkából érkezett. Az EFE spanyol hírügynökség azt írta, hogy csütörtökön kelt útra az alaszkai Anchorage-ból, onnan Minneapolisba utazott, s ezután szállt fel egy Floridába tartó gépre. A hírek szerint még a beszálláskor jelezte, hogy egyetlen poggyászában fegyver van. Fort Lauderdale repülőterén, miután a csomagjához hozzájutott, bement a mosdóba, ott elővette fegyverét, ezután ment ki és kezdett lövöldözni. Találomra, de fejmagasságban adta le a lövéseket.

A hírügynökségek eddig annyit derítettek ki az elkövetőről, hogy Esteban Santiago Ruiz New Jerseyben született, majd két éves korától Puerto Ricóban nevelkedett. Az amerikai nemzeti gárda kötelékébe 2007-ben került. Egy évet szolgált Irakban egy műszaki zászlóaljban, visszatérése után Fairbanksben az alaszkai nemzeti gárdánál teljesített szolgálatot ugyancsak a műszakiaknál. Itt azonban lefokozták, majd leszerelték “elégtelen teljesítmény” miatt.
Rokonai azt mondták róla, hogy már Irakból való hazatérése után “sem volt túlságosan jól”, de körülbelül egy hónappal ezelőtt látszott súlyosbodni az elmeállapota, anyja szerint látomások is gyötörték. Egy rendőrségi forrás az AP hírügynökségnek elmondta: Santiago novemberben Anchorage-ban besétált a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) helyi kirendeltségére, hogy bejelentse, a CIA ellenőrzése alatt tartja az elméjét és arra kényszeríti, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet videóit nézze. A CNN értesülései szerint sem a floridai repülőteret, sem az Egyesült Államok más légikikötőit nem érte korábban fenyegetés, a támadás váratlan volt.
Fort Lauderdale nemzetközi repülőtere mintegy harminc légitársaságot szolgál ki, rendkívül nagy az utasforgalma amiatt, hogy utasszállító hajók kikötői vannak a közelben.