Olaszországban, Veneto tartományában újabb migránszavargás tört ki. Az elmúlt két napban ez már a harmadik.
Conában tegnap az egyik társuk váratlan halála miatt tört ki lázadás, mivel az olaszokat hibáztatták, hogy későn érkezett a mentő. A rendőrség csak nagy erőkkel tudta helyreállítani a rendet. 25 velük foglalkozó szociális munkást is túszul ejtettek. Szakértői boncolás vizsgálja a halál valódi okát.

Ma reggel egy migráns csoport Veronában torlaszolta el az utat, és szemetes kukákat borogattak fel. Az ételt kifogásolták, szerintük lejárt szavatosságú, silány ételt kaptak.

Vicenzában is kb. 60 migráns tüntetett szintén a rossz minőségű étel és a rossz higiéniai körülmények miatt a befogadó központként működő volt laktanya előtti úton. Ez utóbbi esetben nem kellet a rendőrségnek közbe avatkozni.

Egyre nagyobb a félelem a tartományban!

Conában már korábban is történtek rémisztő események. Egy éve 200 migráns torlaszolta el az utat a néhány ezer lakosú kis településen. Júniusban ugyanitt nagy méretű tömegverekedés tört ki a befogadó központ különböző etnikumú lakói között. Majd augusztus végén is a rendőrségnek kellet beavatkoznia egy 50 fős zavargás miatt.

Veronában sem a mai volt az első eset. Ott több kisebb központ van, és az egyik tábor lakói augusztusban az utcán borogattak kukákat, valamint rugdosták az autókat tiltakozásul a szerintük rossz étel miatt. November végén pedig egy másik veronai központ 30 eritreiai származású lakója a városközpontban állította le a forgalmat, azt követelve, hogy helyezzék át őket egy másik európai államba.

Egyszerűen hihetetlen, hogy Romeó és Júlia évszázados múltú kultikus városában ma az embereknek afrikaiak lázongása miatt kell rettegniük. Ez hozta Olaszországnak és Európának a Soros-féle nyitott társadalom eszméje által erőltetett bevándoroltatás. A hivatalos adatok szerint is az ott lévő migránsoknak csak max. 15-20%-a jogosult menekültstátuszra.

Eddig az olasz baloldali vezetés folyton csak védte a migránsokat, de mára már az ő “türelmük” és migráns befogadó kedvük is úgy tűnik, kezd alábbhagyni. Az olasz kormány a kitoloncolások szigorítását tervezi. A tartomány jobboldali vezetője, Luca Zaia pedig az “összes elvetemült kitoloncolását” követelte közösségi oldalán a tegnap éjszakai Cona-i események után.