Közel két évig folytatott szexuális viszonyt 13 éves tanítványával a 32 éves tanárnő – és ha ez nem lenne elég, még a fiú örökbefogadását is megkísérelte, számolt be az esetről a The Sun.      
A kétgyermekes Jamee Hiatt saját bevallása szerint tudja, hogy megbocsáthatatlan dolgot követett el, hiszen nemcsak felhasználta tanári tekintéjét és befolyását a fiún, de azzal, hogy elcsábította, örökre meg is változtatta az elétetét. A bíróságon arra a kérdésre, hogy hányszor feküdtek le egymással, egyikük sem tudott pontos választ adni, az alkalmak gyakorisága miatt.

Megismerkedésükkor a gyerek mindössze 11 éves volt, de a viszonyuk csak két évvel később kezdődött. A beteges románc közel két évig, 2016 januárjáig tartott, ekkor is pusztán a nő letartóztatása vetett véget neki.

Az eljárás során kiderült, hogy a tanárnő telefont és pénzt is adott a gyereknek, hogy titokban tudják tartani a kapcsolatot. De a legbizarrabb talán, hogy az egyébként férjnél lévő Hiatt a fiú örökbefogadását is megkísérelte, miután annak édesapját rács mögé dugták.
Thomas Wilson bíró beszédében elmondta a tanárnőnek, hogy mivel ő volt a felnőtt, neki kellett volna ehhez méltó döntéseket hoznia:

– Tudom, hogy annak idején gondjai voltak, ahogy azt is, a fiú tette meg a kezdő lépéseket. Ennek ellenére, mivel Ön a tanár, Önnek kellett volna felnőttként viselkednie, és nem belemenni ebbe a dologba.