A hajmeresztő elmélet szerint 7 pályáját elhagyó égitest is egyenesen bolygónk felé tart…
A világvégét számtalanszor megjósolták már: féltünk a végzet aszteroidájától, a mindent elnyelő fekete lyuktól, vagy épp a pusztító napvihartól. Most újabb vészjósló elmélet borzolja a kedélyeket!

Csillagászok azt állítják, hogy nem kevesebb mint 7 pályát tévesztett égitest közeledik a Föld felé, a 2017-ben bekövetkező becsapódás pedig elkerülhetetlen.

David Meade, az élénk fantáziájú csillagász Planet X című könyvében jósolta meg a közelgő világvégét, hajmeresztő kijelentése pedig óriási vihart kavart.

Meade állítja, hogy a felénk tartó planéták között a Földnél nagyobbak is vannak, míg a többi kisebb mint a Hold. Bár a tudósoknak már rég észre kellett volna venniük, állítólag olyan különös szögből érkeznek, hogy képtelenség lett volna őket bemérni.

A becsapódás állítólag számos természeti katasztrófát eredményezhet. Régóta szunnyadó vulkánok törhetnek ki, megáradnak a tengerek és pusztító földrengések is elkerülhetetlennek tűnnek.

Bár Meade próféciája óriási vihart kavart, az elhivatott kutató biztos az igazában. Szerinte ugyanis az elmúlt időszak természeti csapásai is mind az idei katasztrófa előjelei voltak.

“Nem mehetünk el szó nélkül az egyre hevesebb viharok, a vulkánkitörések, a földrengések mellett, de a globális felmelegedést is intő jelnek kell vennünk. Régóta tanulmányozom a Földet, és az űrben zajló jelenségeket, és sajnos azt kell mondjam, van ok az aggodalomra” - magyarázta Meade, ám bármilyen biztos is a dolgában, a legtöbben úgy vélik, hogy egy célja van: a pánikkeltés.