A jelek szerint Szerbiára is kiterjeszti csápjait a hírhedt Rothschild család.
Erre enged következtetni Oliver Rothschild “üzletember és gazdasági tanácsadó” vendégszereplése a belgrádi Đuro Đurović Ügyviteli Szakfőiskolán, ahol lelkesen osztotta az észt.

Az egyetemi hallgatók egyebek között megtudhatták, hogy a sikeres bizniszek nyélbe ütéséhez fontos figyelemmel kísérni a nyugati világban lejátszódó üzleti folyamatokat és a hagyományos gazdasági modellek helyett korszerűbb módszereket alkalmazni (értsd: a tőzsde- és egyeb manipulációk új formáit, a szegényebb rétegek eddiginél is hatékonyabb kiszipolyozását stb.).

Rothschild elmondta, hogy az ötvenes évek végén már járt Szerbiában, ahol felvette a kapcsolatot a volt Jugoszlávia vezetőivel. Bejelentette, hogy ezentúl gyakori vendég lesz a szerb fővárosban, ahol nagy valószínűség szerint “beruházásokaba” kezd.

Szavai szerint az itteni egyetemistákkal való találkozást is egyfajta befektetésnek tekinti.

Lássuk azonban milyen magánintézményben tartott előadást Oliver Rothschild.

A Đuro Đurović Ügyviteli Szakfőiskola, amely tulajdonosa nevét viseli, rendkívül közel áll a szerb kormányhoz.

Erről tanúskodik az a tény, miszerint Đurović felvette munkaviszonyba Tomislav Nikolić menyét Milenát és annak édesapját, Milan Bačevićet, aki “természetesen” a Szerb Haladó Párt ismert politikusa. Tomo Odalović, a Belügyminisztérium államtitkárának fia szintén a szóban forgó főiskolán jutott álláshoz.

A szerb kormány, amelyben szabadkőművesek és a Trilaterális Tanács tagjai is megtalálhatók, immár a Rothschildokat is bevonja az ország gazdasági életébe, mégpedig a szóban forgó intézményen keresztül.

Az alapinformációk a Tanjugtól és az Alótól származnak, a vélemény nem

A képen: Oliver Rothschild

Forrás