Németországban Kölnből és Berlinből jeleztek ilyen eseteket, Ausztriában pedig eddig négy városban tettek feljelentést: Bécsben, Grazban, Salzburgban és Innsbruckban.
Egyre több a feljelentés Németországban és Ausztriában a szilveszteri molesztálások miatt. Csak Innsbruckban egy nap alatt megduplázódott a bejelentések száma - számolt be a hirado.hu.

Legtöbbször a szülők mennek be a rendőrségre és ők mesélik el, hogy valakik zaklatták a lányukat. Egy anya például azt mondta: nemcsak a 17 éves lányát, hanem a lány négy barátnőjét is molesztálták szilveszter éjjel.

Két nő fotókat is készített az elkövetőkről, de mivel sötét volt, a felvételek nem jó minőségűek, így a nyomozást kevésbé tudja segíteni, ezért a rendőrség a szervezők felvételeit várja – jelentette Gráf Szilvia, az M1 bécsi tudósítója.

A tudósító arról is beszámolt, hogy a rendőrség abból indul ki, hogy egy 5-6 fős elkövetői csoportról van szó, akik feltehetően összehangoltan és célzottan támadtak, hiszen a rendőrség közlése szerint aznap éjszaka sokan voltak szolgálatban, sok civil is járőrözött a városban, tehát megfigyelték a területet. A vallomások szerint az elkövetők 30 év alattiak voltak – ezt mondta Gráf Szilvia, az M1 bécsi tudósítója.