#1      Az elmúlt tizenöt évben 30 000 terrortámadást követtek el kifejezetten az iszlám nevében (mindeközben az összes többi vallás nevében csupán csak egy tucatot).

#2      Mohamed, az iszlám prófétája, embereket öletett meg, mert becsmérelték őt, vagy kritizálták vallását. Közöttük nők is voltak.

A muszlimokat arra tanítják (Korán 33:21), hogy kövessék Mohamed példáját.

#3      Mohamed sok helyen mondta azt, hogy „Allah megparancsolta neki, hogy harcoljon az emberek ellen, amíg meg nem vallják, hogy nincs más Isten, csak Allah, és Mohamed, az ő prófétája." Életének utolsó éveiben nem kevesebb, mint 65 katonai hadjáratot rendelt el, éppen ezzel a céllal.

Mohamed a legalantasabb motivációkkal inspirálta háborúra embereit: hadizsákmányokat, szexet és egy buja Paradicsomot használva fel ösztönzésként. Foglyokat fejeztetett le, gyermekeket vetett rabszolgasorba, és harc közben elfogott nőket erőszakolt meg. Újfent, a muszlimokat arra tanítják, hogy kövessék Mohamed példáját.

#4      Miután Mohamed meghalt, azok az emberek, akik együtt éltek vele, és a legjobban ismerték a vallását, azonnal háborúba kezdtek egymással.

Fatima, Mohamed kedvenc lánya épen és egészségesen túlélte a korai éveket a mekkai hitetlenek között. Mégis apja halála után hat hónappal belehalt a stresszbe, amit a muszlim társai üldöztetésétől szenvedett el.  Sőt el is vetélte Mohamed unokáját, miután bordáit eltörte egy ember, aki a második kalifa lett.

Ugyanez a kalifa, Umar,  megparancsolta a Medinában elsőként áttért muszlim megölését. Ő egy idős vezető volt, aki Mohamed közeli társa lett, és harcban is bizonyította magát. Szaid ibn Ubadah-ot egy, a kalifai rang megszerzéséért tett sikertelen kísérlet után ölték meg.

Fatima férje, Ali, aki a második áttért muszlim volt, és akit úgy neveltek fel, mint Mohamed fiát, polgárháborút vívott az Aisa, Mohamed kedvenc felesége által felállított hadsereg ellen – akiről Mohamed azt mondta, hogy „egy tökéletes nő volt." 10 000 muszlim veszett oda egyetlen csatában, amelyet kevesebb, mint huszonöt évvel Mohamed halálát követően vívtak.

Az első négy muszlim uralkodó (kalifa) közül három gyilkosság áldozata lett. Mindegyikük Mohamed legközelebbi bajtársai közé tartoztak. A harmadik kalifát az első fiainak szövetségesei ölték meg (akit az ötödik kalifa gyilkolt meg néhány évvel később, ami után egy döglött szamár bőrébe bugyolálták, és elégették). A negyedik kalifát (Alit) agyonszúrták az ötödik kalifával való keserű vita után. Az ötödik kalifa aztán később megmérgezte Mohamed két kedvenc unokájának egyikét. A másik unokát végül a hatodik kalifa fejeztette le.

A Mohamed családtagjai, legközelebbi csatlósai és gyermekei közötti bel- és hatalmi harcok csak súlyosbodtak az idő elteltével. A Mohamed halálát követő 50 rövid év leforgása alatt még a Kába is romokban hevert az iszlám belső konfliktusok miatt, miután évszázadokon keresztül állt biztonságban a pogány vallásgyakorlás idején…

És mindez még csak az iszlám házán belül lévők sorsa volt!

#5      Mohamed arra utasította a muszlimokat, hogy viseljenek hadat más vallások ellen, és hódoltassák be őket az iszlámnak (Korán 9:29). A halálát követő első néhány évtizedben arab követői keresztény, zsidó, hindu, buddhista és zoroasztriánus földeket szálltak és hódítottak meg. Mohamed halála után mindössze 25 évvel, a muszlim hadseregek a mai Szaúd-Arábián kívül 28 mai ország határain belül foglaltak el földeket és igáztak le népeket.

#6      A muszlimok 1400 éven keresztül folytatták dzsihádjukat más vallásokkal szemben, amelynek csak a nem muszlimok védekező képessége szabott időnként gátat. Manapság sem telik el hét (nap) anélkül, hogy iszlám fundamentalisták ne próbálnának meg keresztényeket, zsidókat, hindukat és buddhistákat megölni, kifejezetten Allah nevében.

E vallások közül egyik sem áll háborúban a másikkal.

#7      Az iszlám az egyetlen vallás, amely úgy tudja csak megőrizni tagjait, ha halállal fenyegeti meg azokat, akik arról áttérnének. Ez a Mohamed által állított példa szerint van.

#8      Az iszlám azt tanítja, hogy a nem muszlimok nem teljes értékű emberi lények. Mohamed azt mondta, hogy egy muszlimot halálra ítélhetnek gyilkosságért, ám egy muszlimot sohasem találhatnak bűnösnek egy nem muszlim megöléséért.

#9     A Korán egyszer sem ír Allah szeretetéről a nem muszlimok iránt, de több mint 500 alkalommal ír a velük szembeni kegyetlenségéről és gyűlöletéről.

#10   „Allahu Akbar! „Allahu Akbar! „Allahu Akbar!" (Allah a leghatalmasabb: az utolsó szavak a 93-as repülőjárat pilótafülkéjéből)