Donald Trump szorosabbra fűzné az Egyesült Államok és Oroszország kapcsolatát a titkosszolgálat jelentése után is.
A megválasztott amerikai elnök ezt egy nappal azután jelentette ki, hogy a CIA vezetői beszámoltak neki a választási kampány idején történt hekkertámadások miatt indított vizsgálat eredményéről.
Donald Trump továbbra is azt állítja, hogy a CIA-jelentés, mely szerint maga az orosz elnök rendelte meg a demokraták szervereinek feltörését, csak arra van, hogy alapot teremtsen a választási eredmény megkérdőjelezéséhez.
Having a good relationship with Russia is a good thing, not a bad thing. Only "stupid" people, or fools, would think that it is bad! We.....
Szerinte fontos, hogy Washington jó viszonyban legyen Moszkvával, hisz van a világnak elég baja – mondta -, nincs szükség még egyre. Szerinte ezt csak az idióták nem látják be.
have enough problems around the world without yet another one. When I am President, Russia will respect us far more than they do now and....
both countries will, perhaps, work together to solve some of the many great and pressing problems and issues of the WORLD!
Ehhez képest egy olyan politikust választott a hírszerzés élére, aki nem kívánatos személy Oroszországban. Kiszivárgott hírek szerint a volt indianai szenátor, Dan Coats lesz James Clapper utódja.
Ezt a hírszerzésnél többen is jó választásnak tartják, mert szerintük Coats képes lesz összebékíteni velük Donald Trumpot, aki nem csak a legutóbbi jelentés miatt fordult szembe velük.

Az amerikai nemzetbiztonság mostani igazgatója, James Clapper keményen bírálta Trump döntését, hogy tudniillik a katonai hírszerzés volt igazgatóját, a “veszett kutyaként” emlegetett Michael Flynn nyugalmazott altábornagyot vette maga mellé nemzetbiztonsági tanácsadónak.