A német feminizmus vezéralakja, Alice Schwarzer szerint a 2015-ös kölni események arról szóltak, hogy az észak-afrikaiak „úgy igazán bemutassanak a nyugati kurv@knak és férfiaknak, ezeknek a löttyedtf@szúaknak”, és erre készültek idén is. Ám a rendőrség megakadályozta.
Alice Schwarzer, az ismert német nőijog-védő meg van arról győződve, hogy észak-afrikai származású fiatalok 2016 szilveszterén is provokálni akartak Kölnben: „Ugyanaz a fajta férfi akart itt a maga módján ünnepelni, mint egy évvel ezelőtt. Gyökértelen, brutalizált, iszlamizált fiatalokról van szó, főleg Algériából és Marokkóból. Ha a rendőrség nem lépett volna már fel az elejétől fogva konzekvensen, ismét nők százait űzték volna ki a közterekről nemi erőszakkal, tehetetlen férfijaikat ismét megalázva ezzel.”

A német feminizmus egyik legismertebb alakja szerint a 2015-ös kölni események arról szóltak, hogy „úgy igazán bemutassanak a nyugati »kurv@knak« és férfiaknak, ezeknek a »löttyedtf@szúaknak«. Schwarzer szerint a 2016-os események az erődemonstrációról szóltak: „Ez egy kihívás az állam számára. Az ismételten ideutazott férfiak bizonyára tisztában voltak azzal, hogy ezúttal rendőrségi ellenállásba fognak ütközni.”

Schwarzer a FAZ-nak nyilatkozva arról beszélt, hogy az észak-afrikaiak csak a balhét keresni mentek szilveszterkor ismét a kölni főpályaudvar elé. „Ez is egyfajta terrorizmus. Csak most nem Kalasnyikovval és teherautóval, hanem kézzel és ököllel küzdenek.”

Mandíner nyomán