A „gyűlölet-bűncselekmények” politikai tőkét jelentenek. Ha nem történnek ilyenek, akkor ki kell őket találni. Ez csak még több kitalált muszlimellenes „gyűlölet-bűncselekményhez” vezet majd. Már eddig is sok ilyen koholt történet lepleződött le – és ezek között még mecsetek elleni fiktív támadások is vannak. 
Azok a migránsok, akik „jobboldali gyűlölet-bűncselekmények” áldozatai vagy szemtanúi lesznek, a jövőben mentesülnek a kitoloncolás alól egy Brandenburg-tartományban benyújtott indítvány szerint

A Brandenburg tartományi parlament az első Németországban, amely a bűncselekmények áldozatainak különleges jogokat ad – amennyiben migránsok. A Belügyminisztérium szorgalmazza az intézkedést, miután a jelentések szerint tavaly nőtt a migránsok elleni bűncselekmények száma.

A minisztérium közleménye szerint: „A bűncselekmények következetes megelőzésén és a bűnüldözésen túlmenően szükség van a külföldi származású áldozatok különleges védelmére és a velük történő különleges bánásmódra.”

Az indítvány támogatói azzal érvelnek, hogy az új jövevények különösen sérülékenyek támogató kapcsolati háló nélkül Németországban, és a deportálás még nehezebbé tenné az életüket.

A regionális parlament abban is megegyezett, hogy a „kérvényezni fogja a tartományi kormányzatnál, hogy az erőszakos jobboldali bűncselekmények áldozatai lehetőséget kapjanak arra, hogy tartózkodási engedélyhez jussanak.”

Azokra a migránsokra nem vonatkozik majd az új szabályozás, akik bűncselekményt követnek el vagy felelőssé tehetők Németországban elkövetett erőszakos incidensekért – a Jihadwatch nyomán