„Vér fog folyni, ha Trump a nagykövetséget Jeruzsálembe költözteti” címmel idézi a lap a Fatah központi bizottságának egyik vezetőjét, aki kijelentette: „Bármilyen amerikai ostoba lépés lángba borítja a palesztin területeket.”

Szultán Abu al-Enein, Mahmud Abbasz szárnysegédje elmondta, az izraeli arrogancia és a telepes tevékenység egy amerikai manőverrel kombinálva palesztin erőszakot vált ki.

Donald Trump megígérte, hogy mihelyt bekerül a Fehér Házba, az amerikai nagykövetséget Tel-Avivból Jeruzsálembe költözteti.


„Izraeli törvényhozók olyan törvényt akarnak elfogadni, amely annektálná a ciszjordániai telepeket címen a lap azt írja, a kormánykoalíció tagjai a törvénytervezetet Trump hivatalba lépése u tán terjesztik be. A cikk megjegyzi, ez az izraeli lépés nyilván reakció arra, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa a telepeket elítélő határozatot fogadott el.


Obama elnök körül megfagyott a levegő a Demokrata Pártban azt követően, hogy az USA ENSZ nagykövete tartózkodott az Izraelt elítélő határozat elfogadásakor.

„Jó liberális” törvényhozók „kórusa” ítélte el Obama ilyen irányú fordulatát.

Kiderült, csupán három demokratapárti kongresszusi képviselő ért egyet Obamával.

 Jó kilátások a békére: “Kína alkalmazkodni fog az új amerikai kormányzathoz”