Szíriai “menekült” tudós után kutatnak, aki angliai tengeri városban tervez kémiai támadást. A tervet a német rendőrség fedte fel. A tervezett támadás dokumentumaira akkor bukkantak rá, amikor egy menekült tábort vizsgáltak át a berlini merénylő után nyomozva.
Ezekben a dokumentumokban kémia anyagok és angol városok nevei szerepeltek. A harmincas évei elején járó gyanúsított azonban eltűnt, most már Angliában lehet. Angol titkosszolgálati források megerősítették, hogy már az USA is figyelmeztette őket egy menekült státuszú szíriai tudós esetleges veszélyére.

Források szerint a keresett tudós az Aszad rezsimtől kapott kiképzést mérgező anyagokból, és amerikai ügynökök már a nyomában jártak, amikor nyoma veszett. Úgy gondolják, hogy a tudós végül átállt, és most az Aszad elleni iszlamista csoportoknak dolgozik. De azt is el tudják képzelni, hogy Aszad embereként készül elkövetni a terrortámadást, amelyet majd az IÁ számlájára írva a szíriai rezsim továbbra is fenntarthatja a terroristák elleni harcát. Aszad már régóta buzdítja a Nyugatot egy közös fellépésre a terroristák ellen.

Eddig még igazából nem találtak bizonyítékot Aszad ellen kémia támadás ügyében, de ez az USA előszeretettel vádolja őt ezzel. Az iraki háborút meg egyenesen kémiai támadás veszélye miatt indították el, de aztán azt, mondták, hogy tévedtek.

Ennek az Aszad áll a feltételezett támadás mögött elméletnek meg azért sincs valójában sok értelme, mert az IÁ ellen a nyugati koalíció is harcol. Így, ha Aszad ilyet tervezne, akkor valójában a nyugat által “mérsékelt lázadóknak” nevezett elemeket kellene gyanúba hoznia…

Egyes nyugati a “szakértők” már kezdik olyan szintre emelni a szakértelmüket, hogy lassan az IÁ-t kell majd sajnálnunk a “gonosz” Aszad miatt. Sőt talán majd az is ki fog derülni meg nem nevezett biztonsági források alapján, hogy talán Aszad állt pl. a berlini karácsony előtti merénylet mögött is. Közben meg az IÁ emberei továbbra is jönnek Európába számolatlanul és ellenőrizetlenül Olaszországon át…

Forrás