Német sajtóinformációk szerint katasztrofálisra sikeredett Merkel keddi kampányeseménye.

Takarodj! Takarodj!” – kiabálták a kancellárnak a Szász-Anhalt tartománybeli Bitterfeld-Wolfenben, kifütyülve a szeptemberben harmadszori újraválasztására készülő politikust. A szintén az egykori keletnémet területeken található Brandenburg an der Havel nevű kisvárosban is el akarták zavarni kedd este a politikájának ellenzői, akik 40 percen át szakadatlanul pfujoltak – írja a Magyar Idők.

A Mannheimer Morgen című helyi lap éppen tegnap számolt be arról, hogy 2015 óta a karlsruhei szövetségi ügyészség több mint ezer, Merkellel szemben haza­árulás miatti felelősségre vonást követelő beadványt utasított el, egyaránt alaptalannak találva azokat. A nemzeti érzelmű német jobboldaliak Merkelt népárulónak tartják és a német bevándorlási törvények megsértésével vádolják, amiért két évvel ezelőtt menekültáradatot zúdított Németországra.

A 2015 nyár végén kezdődött menekültválság, a migránsok nők elleni tömeges támadásai Kölnben szilveszterkor, valamint az iszlamista terrorhullám az elmúlt évben megatémává tették a belbiztonságot” – írta tegnap a Badische Neueste Nachrichten lap.

Merkel migrációs retorikája változott az elmúlt két évben, a számolatlan terrorcselekmény és erőszakos migránsbűntettek után már képes belátni, hogy a migrációt vissza kell szorítani, de mindennek ellenére pár napja azt mondta: a menekültek befogadásának elutasítása ellentétes az európai szellemiséggel, 2015 szeptemberében pedig azért indultak menekültek Magyarországon gyalog az osztrák határ felé, mert megtévesztették őket.”

A migránsok korlátlan befogadásáról, mint az emberiesség szép példájáról kialakult tündérmesét árnyalták Robin Alexander, a Die Welt újságírójának kutatásai, illetve az ezeket összegző könyve, A hajszoltak, melyből kiderül, hogy Merkel éppenséggel le akarta zárni a határokat a migránsok előtt, csak senki nem volt a környezetében, aki vállalja a felelősséget az esetleges negatív sajtóvisszhangért és a Németországgal szembeni jogi lépésekért a menekülteljárás megsértése miatt.

Ebből egyébként jól látszik, hogy a balliberális média által uralt Nyugaton mekkora veszélyt is jelent a liberálisok szerinti “szabad sajtó”, amely magyarra fordítva az általuk totálisan kézben tartott médiamonopóliumot jelenti.