Előfizetési szerződést kötött testvére élettársának nevében az a férfi, akinek az ügyében a Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött. 

A Zalaegerszegi Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi 2021 januárjában lefényképezte fivére élettársának személyigazolványát annak tudta és beleegyezése nélkül.

Ezt követően 2021. január 15-én felhívta a Magyar Telekom callcenterét és szóbeli előfizetési szerződést kötött a nő nevében megrendelve egy SIM-kártyát az hozzátartozó internettel.

Másnap a szolgáltató gyorsfutárral kézbesítette is a megrendelő lakcímére a SIM-kártyát. A férfi a szolgáltatásokat igénybe vette, azonban az előfizetési szerződés havi díjait nem fizette be, mivel munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezett.

A telekommunikációs cégnek 67 ezer forint kárt okozott a szerződés megszüntetéséig, 2021. június 8-ig. A férfi magatartásával megtévesztette a szolgáltató képviseletében eljáró ügyintézőt, megkárosította céget, illetve visszaélt a testvére élettársának személyes adataival is.

A történtekre tekintettel az ügyben vádlottá lett férfit csalás és a személyes adattal visszaélés vétsége miatt a bíróság 2 év próbára bocsátotta.

A büntetővégzés jogerős.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek