A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített lopás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki felfüggesztett szabadságvesztésének hatálya alatt lopásokat követett el. 

A vádirat szerint a férfi 2023. február 7-én a nyitott tetőablakon keresztül bemászott egy dunaújvárosi szórakozóhelyre és készpénz után kutatott, majd elvitt egy 87.000,- Ft értékű kontrollert.

A férfi másnap éjszaka egy személygépkocsit lopott el a tulajdonostól úgy, hogy a gépjármű kulcsát annak tudta nélkül elvette. A gépjármű lefoglalásával a 170.000,- Ft-os kár megtérült.

A vádlott 2023. március 2-án hajnalban, ittasan a hátsóajtó befeszítésével bejutott egy vármegyei település épületébe, ahol egy dohánybolt és a posta működött. A férfi a dohánybolt belső terébe akart bejutni, de nem járt sikerrel. Ezt követően a posta helyiségébe hatolt be úgy, hogy az üveget betörte, a fiókokat átforgatta, azonban semmit nem lopott el, mivel a riasztóberendezés megszólalt, így a helyszínt elhagyta. A rongálással okozott kár 320.000,- Ft volt.

A férfi cselekményét a korábban hasonló bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt állva követte el.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, a korábban kiszabott szabadságvesztés büntetés végrehajtását, vagyonelkobzást, valamint a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek