A 31. Játékfesztivál második napjának délutánja elsősorban a gyerekekről, az önfeledt játékról és a város kisközösségeiről szólt. A pápai Fő téren a nap lezárásaként a Honeybeast zenekar lépett fel. 


A nagy sikerű diákpárbaj és a fergeteges hangulatú Karthago-koncert után sem unatkoztak azok, akik szombaton családjukkal ki szerettek volna mozdulni a négy fal közül. Több helyszín is várta a vendégeket, a Kékfestő Múzeum udvara mesebeli varázskertté, interaktív játéktérré alakult, ahol a szervezők egy retró játékvilágot varázsoltak, melyet kézműves foglalkozás színesített.

Ezzel párhuzamosan a Fellner udvarban a város kisközösségei kaptak bemutatkozási lehetőséget, többek között a Hét-Szín Hangcsoport, a Tiboróza Élménytánc-Örömtánc Csoport, Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara és a Megafon Zenei Egyesület állt színpadra, sőt az udvar területén az éremgyűjtők, a sakkozók, a bélyeggyűjtők, a makettezők és a csillagászat kedvelőinek mindennapjait is közelebbről meg lehetett ismerni.

A legnagyobb érdeklődés természetesen a Fő téren a játékok iránt volt, a forgatagban 14 órától egészen 20 óráig megszámlálhatatlan kipróbálható játék várta a gyerekeket, népszerű volt a firkafal, a felhővadászat, a trükkös bringák, az óriásszínező, valamint az élményszínház.

A nap a Honeybeast koncertjével ért véget.

A fesztivál záró napján a kézművesek utcája ismét várta a piciket, az esti R-GO koncertet követően látványos fénytánc és lézer-show-val zárult a 31. Játékfesztivál.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek