Papp Nikoletta válogatott kézilabdázó nyáron a román SCM Gloria Buzau csapatához igazol, de szívesen maradt volna Siófokon. 

– Volt szerződésem a jövő évre, és nem biztos, hogy távoztam volna – kezdte Papp Nikoletta az MTI-nek. – Ha maradt volna ilyen erősségű a csapat, mint idén, akkor szerintem nem megyek el.

A siófoki klub május negyedikén jelentette be, hogy gazdasági okok miatt a következő idényre jelentősen átalakítja keretét, a jelenlegi csapatból csak Wald Kíra, Lapos Laura és Herczeg Lili marad.

Papp elmondta, szerepelt a tervei között, hogy egyszer külföldre igazol, mert ha később visszatekint a pályafutására, akkor hiányérzete lett volna, ha nem próbálja meg, másrészt kíváncsi rá, milyen hatással lesz a személyiségfejlődésére. Hozzátette, Románia mellett szólt, hogy iszonyatosan erős lesz a bajnokság, a magyar élvonalnál is erősebb, valószínűleg a Gloria Buzauban is sok külföldi játszik majd. Papp szerződése két idényre szól.

A 26 éves jobbátlövő korábban Győrben és Érden kézilabdázott, a válogatottban 2018 óta huszonöt mérkőzésen harminc gólt dobott. Legutóbb április elsején lépett pályára siófoki színekben, mert egy ideje makacs talpszalag-gyulladással küszködik.

– Nagyon sokáig játszottam így, két hónapon keresztül fájdalomcsillapítókat kaptam és minden meccsen összeszorítottam a fogamat, mert nagyon fontos mérkőzéseink voltak és nagyon szerettem volna a pályán lenni – emelte ki a 25-szörös válogatott játékos.

Hozzáfűzte, nem javult a lába, és a végén már annyira fájt, hogy a cipőjét sem tudta felvenni. Számos gyógymóddal próbálkozott, és még most is a rehabilitációt végzi, mert alattomos sérülésről van szó. Az állapota javul, és mivel a nyár folyamán lesz ideje pihenni és gyógytornázni, reményei szerint az alapozás kezdetére ismét tökéletes állapotba kerül.

Papp elárulta, július elején költözik Romániába és a hónap közepén kezdődik az alapozás. Új csapata az élvonal negyedik helyén végzett, így ősszel ismét érdekelt lesz az Európa-liga selejtezőjében.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek